New Mom


Proaspătă 

mămică de 

gemeni?

sfaturi si trucuri




1.Rutină zilnică consistentă. Încă din primele zile cu gemenii acasă, urmărește-le programul zilnic. Este foarte probabil ca ei să aibe deja un program din maternitate. Încearcă să respecți acel program și la orele de masă. Dacă unul din gemeni doarme, iar celălalt mănâncă, încearcă să îl trezești ușor și să îl atașezi la sân. Îți va fi mult mai ușor când au același program de somn-mâncare.

2.Ține un jurnal. Ori că optezi pentru varianta electronică, aplicație sau suport hârtie, un jurnal te poate ajuta să vezi programul. Poți nota cantitatea de lapte consumată, dacă este hrănit cu formulă de lapte, sau chiar la ce sân a fost atașat fiecare copil, pentru a putea schimba la următoarea tură de alăptat. Eu,personal, am început pe suport hârtie,ulterior mi s-a părut mai confortabilă aplicația pe telefon.


3.Hrănește-i în același timp. Fie că îi hrănești cu formulă, fie că îi alăptezi, încearcă să îi hrănești în același timp.Desigur,hrănirea cu biberonul este mai ușoară. Pentru alăptarea în tandem, vei avea nevoie,la început, de cineva pentru a-ți da copiii pe rând să îi atașezi.

4.Dormi în același timp cu ei. Uită pentru moment de treburile casnice. Ia-ți timp să te refaci și să stai cu puiuții tăi. Odihnește-te și hrănește-te cât de bine. Cere ajutor, este foarte important ca în primele zile acasă să fii relaxată, bine-dispusă și flexibilă.

5.Ia-ți timp personal pentru un duș, o cafea, un ceai sau orice îți face plăcere și te relaxează


6.Ai încredere în tine. Vei reuși! De la sarcină până la toddleri, viață cu gemeni poate fi de multe ori copleșitoare dar noi, mămicile de gemeni avem o extra-forță. E bonus!

2 Comentarii

  1. Viața cu gemeni cred ca este o adevărată aventură, dar bucuriile, fericirea, implinirile, grijile...toate la dublu!
    Felicitari Cristina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Te astept in vizita in continuare <3

    RăspundețiȘtergere