5 Adevaruri pentru mamicile de gemeni

5 adevaruri pentru


mamicile de gemeni



     Mămică dragă, ai crezut ca sarcina, primele săptămâni cu grețuri duble, creșterea burticii pana la dimensiuni unde nu este loc de diminutive, indignarea de a nu-ti vedea picioarele când cobori scările, încercarea eșuată în găsirea unei poziții cât de cât confortabile de somn, coborâtul din pat prin rostogolire și folosirea unei singure perechi de încălțăminte...aia fără șireturi, sunt cele mai terifiante lucruri pe care le-ai întâlnit până acum...distracția abia începe!
E o provocare și e greu sa crești gemeni dar totodată e și frumos și amuzant. Ești majoritatea timpului punct de interes...turistic, iți sunt adresate poate cele mai dubioase întrebări:”Vaaai,ce draguț,sunt de aceeași vârsta?”, “Aveti lapte pentru amândoi?”, “Baiat și fata? Imposibil...”,sfaturile necerute primite la orice pas, slalom-urile printre mașinile parcate, trotuarele înguste care te fac sa mergi pe cea mai lunga ruta din itinerarul tău, farmaciile...toate farmaciile cu uși înguste și eventual vreo 3 trepte la intrare, momentele din supermarket în care te gândești dacă încapi printre raioane sau renunti la cumpărături, toate,dar toate sunt sarea și piperul vieții de mămica de gemeni.
Cu toate ca de multe ori pana la finalul zilei ți se pare o eternitate, cu toate ca ai impresia de multe ori ca o sa ai vreo 3 căderi nervoase și 5 depresii mici, tot timpul găsești forța sa treci cu brio. Cred ca cumva te motivează ideea de a-ți vedea micii teroriști din timpul zilei cum dorm ca niște ingerași...de fapt,cred ca cea mai buna motivație e ieșitul din camera în varful degetelor, ocolirea scândurilor care scârțâie(cu siguranța după câteva seri în care ai reușit sa ii trezești deja le-ai însemnat) și întâlnirea mult așteptata cu o cada cu spuma și un pahar de vin. Glumesc, în următoarele 10 minute sunt 80% șanse ca unul din ei sa se trezească. Deci rămânem la cum ii privim când dorm. Ne mulțumim și ne bucuram pe deplin.

1.Chiar și atunci când ai impresia ca ai luat tot, când ai ieșit pe ușa, uiți chiar acel lucru, important, indispensabil, oricare ar fi el. Paradoxal este că se schimbă de la o zi la alta. Iei lanțul, dar uiți suzeta,iei șervetele dar uiți pampersii, pui mănuși dar uiți de șosete,și lista continua. Nu e ca și cum nu ai lua jumătate de casa doar în caz ca poate e nevoie...dar el...acel lucru infim...pe el îl uiți tot timpul.Te gândești serios sa iți faci o lista.

2.Deși iți iubești copiii în mod egal, tot timpul vei avea un geamăn preferat și asta nu pentru că faci diferențe între ei ci pentru că într-un moment în timp, unul va fi cu siguranța mai caraghios, mai amuzant, mai lipicios, mai iubitor că celălalt. Și când se uită la ține cu ochii aia mari și dulci, mai câte te topești. Până în momentul în care devine agitat și nervos și cranky, cam ocolo s-a terminat preferința.

3.Chiar dacă faci curat de “n” ori în bucătărie, la finalul zilei va fi tot un dezastru. Dacă ai început diversificarea și te proclami mămică bine informată, vrei să îi oferi puiului tău, hrană cât mai diversificată, de ai impresia că gătești pentru cantină partidului iar bucătăria ta se transformă într-o popotă. Între mieunături, râsete, urlete de disperare cei 4 ochi te analizează atent în fiecare secundă în care nu știi cum să pasezi mai repede mâncarea, să pui bavețica, să cauți linguriță etc. și cum după o masă copioasă (în care mâncarea a ajuns pe o rază de 1 metru în jurul antilopului de la Ikea) merge și un somn bun, mieunăturile revin și curățenia…speri din tot sufletul să fii în Vrăjitorul din Oz și Mopul Fermecat și Doamna Matură să se facă utili cât tu adormi îngerașii.


4.Sufrageria,loc de intalnire cu prietenii se transforma în grădinita la scară redusă.Iti mai aduci aminte de week-endurile cu prietenii sau noptile cozy cu partenerul la un film? Ti se par acum un vis indepartat...locul tău de “Netflix and Chill”este acum doar pe Instagram...la prietenii tai în poze.In realitate, sufrageria ta este undeva ascunsa sub un morman de jucarii, le dai usor deoparte și iți cauti copiii.Merg de-a busilea? Si mai mare distracția; fugi după unul sa nu se loveasca, bunul sau amic deja ți-a gasit cablurile ascunse cu grija din calea manutelor dibace.De multe ori te intrebi de unde ai atat de multe cabluri în casa. Fugi sa recuperezi calurile, puff! Tronc! Macrameul frumos crosetat de mama ta pe care statea vaza cu flori primite de la sot, se odihnesc pe podea. Cred ca au lesinat! Ești zen! Inspiră-expiră. Ia-o de la capăt. Si când te gândești ca unii oameni au grija de o grupa de copii ca și job și tu nu faci fata sa te imparti intre 2...


5.După ce ai gemeni, nu iți imaginezi cum e ai un singur copil. Da, să ai gemeni e greu dar și cu un singur copil e greu, să fim serioși. In schimb, când povestești cu prietenele tale, ești un izvor de perle și întâmplări amuzante. Gemenii au o complicitate a lor, mai ales când vine vorba de facut prostioare. E ca la pit-stop, unul initiază, celălalt urmează, unul deschide ușa de la dulap, celălalt scoate ce e în el, unul trage incarcătorul, celălalt scoate telefonul. Sunt ca bomba și fitilul, baby edition. Ce nu aș da pentru nimic în lume, este șansa să vad prietenia dintre ei încă din prima zi, care se consolidează pe zi ce trece, dorul dintre ei când unul e mai leneș și doarme putin mai mult, râsetele zgomotoase în timp ce se strâmbă unul la altul. Minunat!


0 Comentarii